16-årig faldt om - reddet af hjertestarter

defibrillators

Hjertestartere redder liv.

Det kan halinspektør Tonny Jensen fra Korinth på Sydfyn bevidne.

Den hjertestarter, som han sidste år fik sat op uden for sin idrætshal, har nemlig netop reddet en 16-årig dreng.

Hurtig førstehjælp
- Eleverne fra Korinth efterskole havde lånt en af vores sportsbaner til at spille rundbold mandag i sidste uge. Da de kom tilbage til skolen faldt drengen om med hjertestop, siger Tonny Jensen til ekstrabladet.dk.

Eleverne, der som noget af det første lærer førstehjælp, når de starter på skolen, gav hjertemassage, og så kom de heldigvis i tanker om hallens hjertestarter.

- Den hænger foran hallen, så de løb ned og hentede den, og så lykkedes det at redde hans liv, fortæller halinspektøren.

Drengen blev ifølge fyens.dk efterfølgende indlagt på Odense Universitetshospital, hvor han har det godt.

Over for fyens.dk roser både Falckreddere og lægerne dem, der reagerede så hurtigt under forløbet. Det, at de hurtigt fik hentet hjertestarteren, har været en væsentlig grund til, at eleven reddede sit liv, skriver avisen.

Glad ved, at den har reddet et liv
Det er første gang Korinth-hallens hjertestarter har været i brug.

- Heldigvis da. Men jeg er glad ved, at den har reddet et liv. Det er vi alle i den lokale handel- og håndværkerforening, der har sponsoreret hjertestarteren, lyder det fra Tonny Jensen.

Det har ikke været muligt for ekstrabladet.dk at komme i kontakt med Korinth Efterskole, men bestyrelsesformand Lisbeth Navntofte siger til fyens.dk, at man på skolen nu vil overveje, om man skal have sin egen hjertestarter.

Her er din nærmeste hjertestarter
En hjertestarter koster mellem 12- og 15.000 kroner, og bliver mere og mere udbredt i små lokalsamfund.

Hjertestarter Netværket har lavet et kort, hvor folk med hjertestartere kan tilmelde sig. På den måde kan man altid se, hvor den nærmeste hjertestarter befinder sig.

Se kortet her

999925_605_450_0_0_0_0