Nyheder

news

Få hjertestartere tester i det omfang køberen forventer…

Mange købere af hjertestartere får oplyst, at hjertestarteren tester både batterier, elektroder og at softwaren altid virker. Men hvad er det egentlig man kan forvente - og hvor hyppigt tester hjertestarteren komponenterne…

For at sikre, at en hjertestarter altid er driftsklar, er det umådelig vigtigt, at der hyppigt foretages test /selvtest af hjertestarterens 3 kritiske komponenter:

  1. Selve hjertestarteren (software)
  2. Batteriet
  3. Elektroderne

Selve hjertestarteren (softwaretest)

Mange hjertestarter oplyser, at hjertestarteren selvtester - i nogle modeller skal køberen selv via en manuel handling igangsætte testen, i nogle modeller foretages testen automatisk.

Blandt hjertestartere der selvtester, er der dog meget stor forskel på hvor hyppigt hjertestarteren foretager testen - og det har stor betydning for driftssikkerheden om hjertestarteren selvtester dagligt, ugentligt eller måske blot hver 14. dag eller sjældnere.

Vore hjertestartere PowerHeart G3 og Powerheart G5 er forudindstillet til at lave en selvtest hver dag af softwaren i hjertestarteren. Man behøver dog ikke frygte, at hjertestarteren ikke kan benyttes i en redningssituation når selvtesten er i gang - da selvtesten vil blive afbrudt når låget åbnes - og hjertestarteren vil være klar til brug.

Test af batteriet

Batteriet en meget vigtig komponent i en hjertestarter - og de fleste leverandører nævner i deres salgsmateriale, at hjertestarteren løbende laver en batteritest. Udfordringen er dog, at de fleste hjertestartere:

  • Kun tester spændingen på batteriet når man iværksætter en manuel proces - alternativt en selvtest typisk hver 14. dag eller en gang om måneden…
  • Kun tester spændingen på batteriet - og IKKE hjertestarterens evne til at samle energien til et stød (=test af højspændingskredsløbet)

Og historiske analyser fra USA viser, at batteriet er en meget kritisk komponent i en hjertestarter - da det er estimeret, at ca. ¼ af alle dødsfald der skyldes en hjertestarter ikke virkede i en redningssituation skyldes batteriet.

Men PowerHeart G3/G5 hjertestartere har et noget anderledes testsystem end normen, da disse:

  • En gang dagligt tester at der er spænding på batteriet (samtidig med softwaretest)
  • En gang ugentligt selvtester, at den kan mobilisere 25% af maksimalkapacitet til stødafgivelse
  • En gang månedligt selvtester, at den kan mobilisere 100% af maksimalkapaciteten til stødafgivelse (som p.t. de eneste hjertestartere på markedet)

Elektroden

Elektroderne er ligeledes en meget vigtig komponent i en hjertestarter - og igen nævner de fleste leverandører i deres salgsmaterialer, at hjertestarteren løbende foretager en elektrodetest, udfordringen er dog, at det der testes, er elektroden er isat hjertestarteren - og ikke at elektroden virker.

Os bekendt er det kun 2 hjertestarter producenter der selvtester, at elektroden er isat hjertestarteren og samtidig tester at elektroden er funktionsduelig (virker) - PowerHeart G3 og G5 hjertestartere både tester tilstedeværelse og funktionsdueligeheden dagligt.

Og historiske analyser fra USA viser, at elektroden ligesom batteriet er en meget kritisk komponent i en hjertestarter - da det er estimeret, at ca. ¼ af alle dødsfald der skyldes en hjertestarter ikke virkede i en redningssituation skyldes elektroderne ikke var funktionsduelige.

2015-02-15 - Lennart Funch - Direktør

IMG_0746.327.jpg

Melby-Liseleje IF modtager hjertestarter fra DBU

Melby-Liseleje IF deltager i DBU’s projekt ”Red liv i klubben”, og kan nu skabe endnu tryggere rammer for klubbens mere end 500 medlemmer.

Læs mere
media_6884_aivia.200_mw166[1].jpg

Udendørs placering af en hjertestarter

Mange virksomheder, foreninger og institutioner har i dag erhvervet en hjertestarter, og en stor del af disse placeres udenfor – tilgængeligt for alle i nærområdet.

Da der er krav til de temperaturforhold en hjertestarter må opbevares i, er der i dag udviklet et stort udvalg af hjertestarterskabe – der alle har til formål at sikre, at hjertestarteren opbevares under korrekte temperaturforhold ved udendørs placering.

Placering af en hjertestarter i et udendørs skab, giver dog store udfordringer med hensyn til at sikre den enkelte hjertestarters fortsatte funktionsduelighed.

Læs mere
G5open

Få hjertestartere tester i det omfang køberen forventer…

Mange købere af hjertestartere får oplyst, at hjertestarteren tester både batterier, elektroder og at softwaren altid virker.
Men hvad er det egentlig man kan forvente - og hvor hyppigt tester hjertestarteren komponenterne….

Læs mere

Super initiativ af DBU der i samarbejde med Røde Kors - og finansieret af TrygFonden

Super initiativ af DBU der i samarbejde med Røde Kors - og finansieret af TrygFonden nu tilbyder FODBOLDKLUBBER på Sjælland, Fyn, Lolland Falster og Bornholm muligheden for at erhverve en hjertestarter med alt udstyr - og et førstehjælpskursus for op til 16 personer for blot 3.500 kr.

Læs mere
RT logo

Heart2Start åbner søsterselskab og udvider varesortiment

Heart2Start har etableret et søsterselskab - RescueTekniq - og i denne forbindelse er vi nu i stand til levere mange nye produkter relateret til førstehjælp hos eksisterende og nye kunder.

Læs mere

Idrætslærere redder 7. klasses elev med hjertestop

Da en 7. klasses elev rammes af hjertestop reagerer hendes idrætslærere og yder hjerte- lungeredning og får hentet skolen hjertestarter.

Læs mere
954163_320_700_0_0_0_0

16-årig faldt om - reddet af hjertestarter

Hurtig førstehjælp og en hjertestarter gjorde forskellen, da 16-årig fik hjertestop

Læs mere

Canada etablerer fond til opsætning af AED i sportsarenaer

Pludseligt hjertestop er den hyppigste dødsårsag hos unge idrætsudøvere under sport.

Ontario har i juni måned 2011 annonceret, oprettelsen af en 10 millioner dollars fond, der skal sikre opsætning af hjertestartere i hockey arenaer og andre offentlige steder.

Læs mere
home-icon-5.png

Nyhedsbrev nr. 1 – september 2011

Velkommen til vort første nyhedsbrev

Læs mere
Ambulance

13-årig fodboldspiller genoplivet med hjertestarter

En kun 13-årig fodboldspiller fik hjertestop – og genoplivet med en hjertestarter.

Læs mere
96yd-1279-Q8

Q8 placerer hjertestartere på sine servicestationer.

Succesrigt sponsorsamarbejde med Røde Kors får Q8 til at installere hjertestartere på udvalgte servicestationer og andre anlæg. De to første er placeret i Århus

Læs mere
9390A-514_G3Plus.jpg

Langeland skal redde fynske hjerter

Heart2Start har valgt, at støtte et enestående initiativ til at redde liv på Langeland. Henrik Schakow har sammen med læger på Odense Universitetshospital taget initiativ til at samle informationer om hjertestop på Fyn og Langeland.
I denne forbindelse har Heart2Start udlånt såvel en hjertestarter - samt programmer til udlæsning af redningsinformationer fra vore hjertestartere.

Læs mere

Garder blev genoplivet efter hjertestop

En 61-årig livgarder kan formentlig takke en hurtigt reagerende politibetjent for, at han reddede hans liv efter livgardens optog gennem Horsens by i lørdags.

Læs mere
product-image-defibrillator

Fodboldspiller faldt om med hjertestop

61-årig fodboldspiller faldt om med hjertestop - hurtig indgriben fra læge sikrede vellykket genoplivning, hvorefter fodboldspilleren erklærede sig parat til at fortsætte kampen.......

Læs mere
Spanish-AED-thumb.jpg

Cardiac Science vinder kæmpeordre i Spanien

Cardiac Science har netop vundet kontrakten på det første store offentlige hjertestarterprogram i Spanien i provinsen Girona – endnu et af mange eksempler på, at Powerheart G3 Plus hjertestarteren fra Cardiac Science er den foretrukne løsning ved placering af større ordrer.

Læs mere
7417 The CAP Pack.jpg

Powerheart AED – PRO – nu anbefalet anvendt i US Army helicopters

Powerheart AED – Pro er efter meget grundig test 3. december 2010 blevet – ikke blot godkendt – men anbefalet til anvendelse i US Army helicopters.

Endnu en test, godkendelse og anbefaling som underbygger Powerheart seriens enestående tekniske specifikationer og driftssikkerhed.

Læs mere